Българският червен кръст (БЧК) ще раздава коледни подаръци на децата от семействата, пострадали при наводненията в област Бургас от преди месец. Средствата ще бъдат осигурени от благотворителната кампания "Подари Коледа", която се провежда за 12-та поредна година.

Само един месец след бедствието жителите в село Ливада разказват, че все още не се знае причината за бедствието.
Кметът на селото Ангел Радев заяви пред БНР, че жителите вече възстановяват къщите си, но ще мине дълго време докато домовете станат отново годни за живот. По думите му пред завършване са 12-13 къщи, а за ремонт остават още около 10 къщи.

Предоставят нови електроуреди на пострадалите при наводненията в Бургаско

Предоставят нови електроуреди на пострадалите при наводненията в Бургаско

Техниката ще се дава на хората, чиито уреди са напълно унищожени при бедствието

Според областния управител Вълчо Чолаков Фондът за бедствия и аварии трябва да осигури 700 000 лева за почистване на речните корита и деретата в наводнения район. Отделно от това по линия на Фонд "Солидарност" са събрани документи за щети и за превенция на стойност над 80 милиона евро.

Отпускат 4,3 млн. лева от Фонда за бедствията на Бургас

Отпускат 4,3 млн. лева от Фонда за бедствията на Бургас

Премиерът обеща да се възстанови инфраструктурата

Припомняме, при бедствието в област Бургас най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. При наводненията загинаха общо 5 души.
Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. В прокуратурата бяха образувани четири производства за жертвите от наводнението в Бургас.
При проливните дъждове в нощта на 23 срещу 24 октомври 2017 г. се се излели около 200л/кв.м. дъжд. Инспекторите на ДАМТН установиха 7 броя язовира със скъсани стени.