БДЖ осигурява над 7 000 допълнителни места в съставите на влакове по основните направления в страната за по-удобно придвижване през повечето почивни дни за отбелязването на националния празник - 3 март, съобщиха от пресцентъра на националния жп превозвач.

От днес - 2 март, до 6 март включително, ще бъдат с повече вагони влаковоте композиции по следните маршрути: София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Русе-София; София-Лом-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Петрич-София; София-Драгоман-София; Варна-Пловдив-Варна; Варна-Враца-Варна; Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица; Горна Оряховица-Плевен-Горна Оряховица; Горна Оряховица-Русе-Горна Оряховица; Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна.

Очакват се и много желаещи да пътуват с теснолинейката, като затова на 3 март ще бъдат осигурени допълнителни вагони и за влак "Родопи" от Септември до Добринище и обратно.

Освен на касите, билети се продават онлайн до 30 дни предварително чрез сайта на БДЖ и на bileti.bdz.bg. При закупуване на билети за отиване и връщане могат се ползват от 10 % до 20 % намаление от редовната цена на билета. Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.

БДЖ пуска допълнителни вагони за Коледните и Новогодишните празници

БДЖ пуска допълнителни вагони за Коледните и Новогодишните празници

Допълнителни 13 000 места ще има по влаковете, пътуващи по основните направления в страната