Сребърна възпоменателна монета с частично позлатяване на тема "Цар Михаил III Шишман" ще бъде пусната в обръщение. Това ще стане от 20 ноември тази година, съобщиха от Българската народна банка (БНБ).

По този начин от институцията продължават серията "Средновековни български владетели".

В момента на пускане в обращение монетата ще струва 144 (сто четиридесет и четири) лева. Желаещите да си я закупят ще имат възможността да го направят две каси на пл. "Княз Александър I" № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София, ул. "Михаил Тенев" № 10.

От БНБ уточняват, че всеки може да закупи само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представянето на нотариално заверено изрично пълномощно за конкретна монета, посочват още от институцията.

БНБ пуска възпоменателна монета в чест на Христо Ботев

БНБ пуска възпоменателна монета в чест на Христо Ботев

По повод 175 години от рождението на поета революционер

"Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи монета от касите на БНБ, то той няма право да закупи още една монета като представител на юридическо лице, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години", допълват от банката.

Монетата "Цар Михаил III Шишман" ще може да се вземе и от "Първа инвестиционна банка" АД, "Тексим Банк" АД, "Токуда Банк" АД и "Централна кооперативна банка" АД за продажба в техните офиси и клонове. Това обаче ще бъде възможно само до края на работния ден на 20-ти ноември.

Посочените банки ще продават монетата в офиси и клонове от следния списък.

БНБ пуска сребърна монета, посветена на Гоце Делчев

БНБ пуска сребърна монета, посветена на Гоце Делчев

Цената на монетата е 108 лв