В отворено писмо към Министър-председателя на България от сдружение "Достойнство, отговорност, морал" се възмущават на идеята паметникът "Бузлуджа" да бъде даден на БСП.

Сдружението на Иван Сотиров проявява съмнение, че партията на социалистите иска да пропагандира комунистически възгледи и, че "Бузлуджа" ще бъде превърнат в "център за поклоннически туризъм и реклама на комунистическия режим".

БСП в готовност да ремонтира "архитектурната ценност" Бузлуджа

БСП в готовност да ремонтира "архитектурната ценност" Бузлуджа

Нинова не коментира защо предишното ръководство не си е взело паметника

В Отвореното писмо "ДОМ" изтъкват, че 40-то Народно събрание, в което Сотиров беше народен представител от групата на ОДС, е подкрепило "Пражката декларация", с която се осъждат комунистическите жестокости и в която се настоява националните парламенти на страните от Европа да признаят комунистическите престъпления срещу човечеството, както тези на нацизма. Според Сдружението предоставянето на паметника "Бузлуджа" на БСП би било гавра с паметта на стотиците хиляди жертви на комунистическия режим.

От "ДОМ" смятат, че би било позор и бягане от отговорност за Правителството да позволи "БСП да превърне родината ни в комунистическия резерват на евроатлантическия свят!"