Временно се ограничават посещенията в Държавното ловно стопанство в Кричим заради разпространението на чумата по свинете, съобщи БНР.

Към ловния парк се включва и царския дворец.

На територията на ловното стопанство е обособена база за интензивно стопанисване на дивеча, в която има елени лопатари, муфлони, сърни и диви свине.

Съгласно актуалната информация на БАБХ за епизоотичната обстановка, свързана с чумата по свинете, "ДЛС Кричим" попада в обхвата на зона с констатирани случаи на болестта при диви свине. Заради това са въведени строги мерки за биосигурност, с които се ограничават посещенията в стопанството до преминаване на опасността от заразата.

За да бъде отворено за по-широк кръг посетители, в стопанството трябва да бъдат изградени планираните маршрути в парковата част и да бъде реновирана необходимата за това инфраструктура.

Цацаров разпореди незабавна проверка за нарушения на БАБХ

Цацаров разпореди незабавна проверка за нарушения на БАБХ

За длъжностни престъпления и сключване на неизгодни договори

Достъпът до "ДЛС Кричим" е подчинен на специални режими, тъй като то включва едноименната защитена местност по Закона за защитените територии и недвижими паметници на културата по Закона за културното наследство.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е наредил проверка за нарушения на БАБХ.

Министътър на околната среда и водите Нено Димов пък заяви пред БНТ, че ще се изкача да мине кризата с чумата по свинете, за да предприемат нови мерки.

Агенцията по горите напомня на ловците да се дезинфекцират заради чумата по свинете

Агенцията по горите напомня на ловците да се дезинфекцират заради чумата по свинете

Предстои откриването на ловния сезон на пернат дивеч