Новоизбраният национален обществен защитник Диана Ковачева продължава битката с монополите и защита на гражданите от необосновани действия от страна на "Топлофикация".

В сутрешния блок на bTV тя благодари за избора и от Народното събрание и увери, че ще се стреми да приближава институциите към хората.

Според нея всяко едно увеличение на сметките за топла вода и парно са необосновани, защото хората не могат да ги платят. Хората трябва да изчакат своите изравнителни сметки, за да видят колко е реалното им потребление, а до средата на месец юли трябва да разберат какво е тяхното реално потребление, обясни Ковачева.

Диана Ковачева бе избрана за омбудсман

Диана Ковачева бе избрана за омбудсман

Тя получи подкрепата на 173 депутати

Другата важна тема пред омбудсмана е темата за вечния длъжник, които са преследвани до края на живота си. В периода на извънредното положение хората се оплакали на националния защитник от домашно насилие и от нарушени потребителски права с невъзможност за погасяване на задължения.

Диана Ковачева ще настоява и за промени в Наказателния кодекс, с които да се наказва още първото посегателство върху жена. Тя смята като бивш правосъден министър, че трябва да продължи реформата в съдебната система и да бъде въведено електронното правосъдие.