Четири столични квартала са без парно и топла вода заради авария на главен топлопровод. Това са "Яворов", "Гео Милев", "Редута" и част от "Слатина", съобщава БНР. От "Топлофикация-София" уверяват, че ще се работи до отстраняване на проблема.

Аварийните екипи заваряват тръбите, което ще приключи до полунощ, след което ще се пристъпи към възстановяване на парното. Топлоподаването в столичните квартали "Гео Милев", "Слатина" и "Яворов" ще бъде възстановено рано сутринта в понеделник, съобщи Елизабет Павлова от "Топлофикация - София".

Възстановено е електрозахранването навсякъде в Благоевградска и Софийска област, което беше прекъснато заради бурния вятър. На места все още е възможно подаване на по-ниско напрежение, но става дума за отделни къщи.

5 екипа на Столична община продължават да работят по отстраняване на последствията от бурята. 28 са сигналите от граждани за възникнали проблеми.

"Повечето са за паднали дървета, изкоренени от бурята. В "Младост", "Симеоново" остават районите без ток, в "Гео Милев", "Малинова долина", в "Нови Искър", в район "Витоша" също имаше, но в момента постепенно се отстраняват", коментира Красимир Димитров от Столична община.

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за Югоизточна България. Предупреждението за силен вятър и обилни валежи важи за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.