Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия свят, който можем да постигнем заедно. Това заяви Гълъб Донев, началник на кабинета на държавния глава Румен Радев. Донев участва в церемонията по връчване на наградите "Корпоративен дарител" за 2023 г. в президентството. Информация за церемонията беше оповестена от прессекретариата на държавния глава

Организатор на конкурса е Български дарителски форум. За 18-та поредна година се отличават български компании с прозрачни, ефективни и устойчиви дарителски програми и инициативи в полза на значими обществени каузи.

Тазгодишното издание на конкурса е посветено на филантропията в подкрепа на иновативните решения за развитие. Гълъб Донев поздрави организаторите за това решение. По думите му филантропията носи особения заряд на силна и здрава връзка с хората днес, но и с хората от бъдещето, тъй като е мечта за по-добра версия на света, в който да живеем, но и отговорност за създаването му. Донев припомни примера на братята Евлоги и Христо Георгиеви, които даряват земята и средствата за строителството на Софийския университет. "Двамата братя остават завинаги свързани с всеки възпитаник на първото висше училище в България. И може би тъкмо тази човеколюбива връзка с хората от бъдещето отличава дарителските жестове на филантропите", заяви началникът на кабинета на президента.

Шефкет Чападжиев е личността с най-значим принос за развитие на дарителството

Шефкет Чападжиев е личността с най-значим принос за развитие на дарителството

Българинът от Мадан от години е в САЩ, но дарява пари за града си и за бългите в чужбина

Той връчи наградата в категория "Най-сполучливо партньорство". Тя е присъдена на Vivacom-България и Сдружението на олимпийските отбори по природни науки, които от десет години осъществяват благотворителната инициатива "Жълти стотинки", подкрепяща социални каузи за деца и младежи. През 2023 г. инициативата предоставя финансова подкрепа на Олимпийските отбори по природни науки за подготовката и участието на младите български олимпийски състезатели в международни състезания.