Протестна акция пред сградата на Министерския съвет се провежда. В 120-ия ден от недоволството искането за оставка на правителството и на главния прокурор е под мотото "Изтърканите обувки на 2 милиона българи", съобщи БНР.

Протестната акция започна малко след 12 часа. След като оставиха десетки чифтове стари обувки пред сградата на Министерския съвет, за да напомнят на властта за емигриралите българи заради лошото положение в страната, протестиращите замеряха правителствената сграда и с топки за тенис, защото по думите им управляващите изгонили младите спортисти, които нямало къде да тренират в България.

След това демонстрантите блокираха движението в едното платно на бул. "Дондуков" в района на Министерски съвет.

Преди няколко дни от т.нар. Отровно трио промениха формата на протестите, които организират заради ръста на заболелите от Covid-19.

На днешната акция един от организаторите - адвокат Николай Хаджигенов заяви, че правителството на Борисов е изгонило децата им в чужбина. Някои отидоха да работят, повечето отидоха да учат с надеждата да не се връщат никога, поясни той. Това бил и символът на маратонките.

Движението в района на Министерски съвет и парламента оставаше затруднено към 13 часа.