С пълен военен церемонял днес изпращаме загиналия пилот майор Георги Анастасов. Церемоняла се провежда в родния му град Ямбол.

Поклонението пред тленните останки на пилота започна в 11 часа в ритуалната зала на Централните гробища в града. Погребението ще бъде от 12.00 часа.

На поклонението ще присъстват висши офицери и военнослужещи от трите вида Въоръжени сили.

Майор Анастасов почина вчера, след като по време на учение в Черно море управляваният от него вертолет падна. Тримата военни пилоти бяха извадени от свои колеги от фрегатата "Дръзки", а по-късно командирът на екипажа на военния хеликоптер майор Георги Анастасов почина.

Почина командирът на екипажа на хеликоптера, паднал в Черно море
Обновена

Почина командирът на екипажа на хеликоптера, паднал в Черно море

Кап. Георги Анастасов имаше двугодишно обучение за управление на машината

Миниcтъpът на отбpаната Кpаcимиp Каpaкачанов заяви, че благодаpение на пpофеcионалните кaчеcтва на майор Анастасов пpи инцидента c военния xеликоптеp "Пантеp" животът на дpyгите двама членове от еĸипажа е бил cпаcен.

По информация на News.bg хеликоптерът е правил маневра, при която се е закачил за мачтата на фрегатата и това е довело до падането. Каракачанов обаче информира вчера, че най-вероятната причина за катастрофата на военния хеликоптер "Пантер" по време на учението "Черно море - 2017" е била силния порив на вятъра.