Пазарувайте само от законни търговци. За това призова пред БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по повод предстоящите празници. Той посочи, че проблемите за потребителите се делят на две групи - едната е свързана с качеството на продуктите, а втората - с цените и правото на информация.

Трябва да купуваме от търговци и търговски обекти, но не и от багажници на бусове например, защото рисковете тогава са много големи, категоричен бе той, напомняйки, че има законови правила, които трябва да се спазват.

80 тона македонско агнешко с неясен печат вдигна на крак БАБХ

80 тона македонско агнешко с неясен печат вдигна на крак БАБХ

Месото е с 20% по-евтино от българското, но може да е опасно

Относно т.нар. резервации в последната минута Маргаритов предупреди, че също може да се окажат рискови. Винаги когато запазваме хотел или пътуване, е много важно да влезем в контакт с този, който предоставя офертата, не просто да гледаме шарената картинката и да четем написаното, посочи той.

Маргаритов увери, че по празниците КЗП ще има дежурни екипи, които могат да извършват проверки при необходимост. Той се обърна и към търговците с апел да не спекулират по празниците с търсене на бърза печалба.

Откриха агнешко без документи в багажник на кола

Откриха агнешко без документи в багажник на кола

Съставен е акт от БАБХ