Продължава денонощният протест на майките на деца с увреждания пред сградата на Министерския съвет срещу неадекватната политика на държавата по отношение на хората с увреждания.

Майките на деца с увреждания осъмнаха пред МС
Обновена

Майките на деца с увреждания осъмнаха пред МС

Освободиха движението пред сградата на Министерския съвет

Надежда Димова, майка, която подкрепя протеста коментира за news.bg, че държавата трябва наистина да въведе мерките, които е обещала и те да достигнат до хората. Не трябва да са само на хартия, а да се приведат в реални действия и хората да ги усещат по места.

Цяла нощ продължи протестът на майките на деца с увреждания в столицата

Цяла нощ продължи протестът на майките на деца с увреждания в столицата

"Системата ни убива" с поредна акция в центъра на София

Димова посочи, че не може финансовата помощ за дете с увреждания от 930 лв. да се намали на 200 лева, когато то навърши 18-годишна възраст.

"Няма логика парите да намаляват на толкова малко, защото децата с увреждания са на прага на биологичното оцеляване, а не като на нормален живот", констатира тя.

Димова каза, че майките на деца с увреждания са готови на още по-радикални действия, ако исканията им не бъдат чути. "Всичко зависи от управляващите и в зависимост от това, което те решат, зависят и нашите по-нататъшни действия", изтъкна тя и добави, че не един или два пъти е обещавано законопроектите за хората с увреждания да влязат в парламента.

БСП и ГЕРБ в пореден рунд за майките от протеста

БСП и ГЕРБ в пореден рунд за майките от протеста

ГЕРБ се похвалиха с договорка между протестиращите и властта

Майките на деца с увреждания останаха цяла нощ на улицата, блокирайки движението в центъра на София с палатките си. Към 8 часа сутринта с полицейско разпореждане палатките им бяха отместени на тротоара пред сградата на Министерския съвет и движението на бул. "Дондуков" бе освободено.

Сред тентите ясно се виждат плакати с надпис: "Бойко, и преди, и сега след 18 сме важни колкото магистралите", "Свирим с гръб към вас", "Свирим с гръб към вас, с лице към майките".