Режисьорът Александър Морфов очаквал да бъде уволнен. Това стана ясно от интервюто му пред bTV.

Войната между мен и лицето Василев продължава вече три месеца, сподели той. Морфов е очаквал директорът на Народния театър да използва всичко срещу него. Така повече не може, смята той.

Трябва да си осмислим живота, хора, призова режисьорът. Изпиха ни силите, категоричен е Александър Морфов. Василев купил актьорите. Дал им премии между 8000 и 18 000 лева, вдигнал им заплатите тройно.

С ченгеджийски номера бил уволнен Морфов. Дори бил привикан в полицията на разпит заедно със съпругата си.

Театърът трябва да е независим, изтъкна Морфов като обвини Васил Василев, че е зависим от ДПС и другите управляващи. Според него над директора на Народния театър има чадър и заподозря президента и ДПС. Липсата на морал и съвест се оказа печеливша стратегия за кариеристите, заяви режисьорът.

Саботажът на Народния театър целял политическо назначение от Минеков

Саботажът на Народния театър целял политическо назначение от Минеков

След уволнението на Морфов "Хъшове" и "Животът е прекрасен"остават в репертоара на театъра

За Евгени Будинов той разказа как актьорът казал, че ще се кандидатира за депутат, защото нямал пари и уточни, че не е гербаджийски боклук, а просто боклук.

Ситуацията в театъра е миникопие на това, което се случва в държавата, убеден е Александър Морфов. Театърът трябва да е независим творчески институт, според него. В този театър става нещо лошо, сподели той. Като хъшовете искал да изрази протеста си срещу Велислава Кръстева. Много хора са застанали зад каузата му.

Геният на предателството се е родил в България, подчерта Александър Морфов. Ние сме най-търпеливата нация, а гневът на българина угасва след третата ракия в кръчмата, допълни той.

Васил Василев вкарал клин между него и някои от приятелите му. Не се страхувайте, хора, да бъдете свободни, призова Морфов. Аз съм свободен, каза още режисьорът.

Конфликтът между източния и европейския път довел до уволняването на Морфов

Конфликтът между източния и европейския път довел до уволняването на Морфов

Васил Василев: Водих от един принцип - да запазя достойнството на моя екип

Припомняме, Александър Морфов бе в основата на един от скандалите, които разтърсиха Народния театър през последните месеци, след като надраска вратата на кабинета на Велислава Кръстева, бивш пиар и депутат от ДПС. Гневната реакция на режисьорът бе провокирана от видео, в което Кръстева придружава Ахмед Доган по време на предходните избори.

Част е трупата на Народния театър се застъпи за Морфов, докато други настояваха за оставката му.

Тогавашният министър на културата Велислав Минеков разпореди проверка по случая. Той посочи и че в екипа на народния театър има доста съмнителни назначения. Впоследствие Минеков се оказа единственият сменен министър в състава на новото служебно правителство.

Министърът на културата нямал основания да линчува директора на Народния театър

Министърът на културата нямал основания да линчува директора на Народния театър

Найден Тодоров ще работи да събере Васил Василев и Александър Морфов