Министерството на външните работи съветва българите да се въздържат от пътуване до и от Израел.

Причината е, че от 9 март с решение на израелското правителство са наложени ограничения за всички влизащи на територията на страната.

Забраната обхваща не само пристигащите израелци, но и всички граждани на други държави. На отворените гранични пунктове и на летище Бен Гурион ще бъдат допускани само чужденци, които могат да докажат възможността да си осигурят престой в изолация за срок от 14 календарни дни. Резервациите за хотел не се приемат за такова доказателство. Останалите ще бъдат връщани с първия обратен полет до началната дестинация.

Заради тези указания редица полети от и до Израел са отменени до края на месеца.

Започва производството на 70 000 предпазни облекла

Започва производството на 70 000 предпазни облекла

Те отговарят на най-високите стандарти

От МВнР съветват българите в Израел да потърсят бързо връзка с обслужващата ги авиокомпания, за да проверят актуалността на самолетните си билети за отпътуване от Израел.

Съществува възможност от преустановяване на всички международни полети до Израел, което би направило невъзможно напускането на Израел за непределен период от време, предупреждават от ведомството.

Сънародниците ни могат да се информират за актуалното развитие на ситуацията и предприетите мерки на официалния сайт на министерството на здравеопазването на Израел: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en/.

В случай на нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следния телефон: + 972 3 696 13 78 и в извънработно време на номер: +972 547640089.