Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) няма да даде кредит на доверие на новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Това става ясно, от публикация на синдиката във "Фейсбук".

Според СФСМВР е обидно след дългия си престой в системата на МВР Стоянов да не е запознат с проблемите в нея. По думите на синдикалистите подобно на много други ведомства в България до момента вътрешното министерство се управлява непрозрачно, без визия и политическо желание за промяна, а работещите в системата били заложници на настъпилия хаос в резултат на царящо безвластие.

От синдикалната организация заявяват, че всички политически партии и коалиции в 49-ото Народното събрание на Република България са запознати с исканията им и ги подкрепят. От СФСМВР подчертават, че новият министър на вътрешните работи няма да има 100 дни толеранс и настояват за спешна и незабавна среща с Калин Стоянов, на която да представят за пореден път визията си за устойчива промяна и подобряване на условията на труд в МВР. Синдикатът очаква Стоянов да поеме конкретни ангажименти, които да бъдат изпълнени в определен времеви диапазон.

Новите министри влизат в кабинети без замове

Новите министри влизат в кабинети без замове

С благодарности, обещания за приемственост и надграждане и заявени приоритети

От синдикалната организация предупреждават, че ще приемат евентуални опити за отлагане провеждането на срещи и отказ да се постави началото реформата в МВР като нарушаване на правата на служителите и незачитане на потребностите на всички български граждани.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР изтъкват, че в последните 3 години са провели над от 30 срещи с представители на политически партии и коалиции от 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, на които са представили визията си за устойчива промяна в МВР, която да гарантира достойни условия на труд за служителите и качество на доставяната услуга за гражданите. "Предложенията на СФСМВР бяха подкрепени от всички представители на политическите партии, но за съжаление към настоящия момент не само няма нито един изпълнен ангажимент, но не бяха проведени и срещи и консултации с представители на федерацията от политическото ръководство на ведомството", заявяват от организацията.

Депутатите притеснени, че полицаите са пред изчезване

Депутатите притеснени, че полицаите са пред изчезване

Демерджиев доволен от участието в двете си комисии

От СФСМВР изтъкват също, че повече от две години МВР се управлява от политически фигури, на които се налага да обясняват какво представляват социалният диалог и мир, каква е ролята на синдикатите и значението на термина "социални партньори". Въпреки усилията им към момента социалният диалог бил неефективен, социалните партньори -неглижирани, а служителите и техните права - пренебрегвани. "Търпението ни е изчерпано! Сериозните и системни проблеми в МВР са пренебрегвани и не се решават за сметка на имиджови акции. Цената на тези акции и това безхаберие се плаща от всеки един служител в МВР и от българските граждани", подчертават от синдикалната организация.

Съдът не позволи на полицаите повече пари за нощен труд

Съдът не позволи на полицаите повече пари за нощен труд

Върховният касационен съд реши нощният труд при полицаите да се плаща по Закона за МВР