Времето е най-ценното, което ни е дал Господ. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това е крайна величина, която не можем да компенсираме, подчерта той.

Някак си пилеем времето си, докато живеем. Времето, което ни е отредено е свръхценно, изтъкна синдикалистът.

Той откри форум на тема: "Работно време, извънреден труд и сумирано изчисляване на работното време. Работно време и време, посветено на личния живот и семейството".

Времето започва да се компенсира с всеки изминал ден, каза Димитров. То все не ни достига. В днешния динамичен свят границите между работа и работно място се размиват. Въпросът с дигиталния труд и работата през платформи остава висящ във въздуха и все по-неясен, каза президентът на КНСБ.

65% от първокласниците ще работят в напълно нови професии

65% от първокласниците ще работят в напълно нови професии

Дигитализацията допринася за създаването на нови форми на труд

65% от децата, които сега са в първи клас, ще работят професия, която все още не съществува, стана ясно от думите на Пламен Димитров. Той се обяви за адекватна минимална заплата, безопасни условия на труд и ограничение на максималното време за работа.

Над 20 милиарда обекта са свързани през Интернет. Затова е важен въпросът за дигитализацията и защита на личните данни.

Според синдикатите проблем с организацията на работното време оказва въздействието на ИТ комуникациите. Новите информационни и комуникационни технологии доведоха до размиване на границите между платеното работно време и времето за личен живот. Има неравномерно разпределение на работното време според синдикатът.

52% от работниците в ЕС са работели поне една събота в месеца. 19% са положили нощен труд.

400 000 българи са жертви на нощния евтин ад

400 000 българи са жертви на нощния евтин ад

КТ "Подкрепа" иска нощният труд да се заплаща не по-малко от 2,55 лв. на час