16-ят военномедицински екип се завърна от Мали. При пристигането си в България медицинските специалисти получиха награди от името на министъра на отбраната и от командващия Съвместното командване на силите.

Военномедицинският екип беше посрещнат от началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който ги поздрави и им благодари за поредната успешна мисия.

16-ят ят военномедицински екип се завърна в България седмица, след като техни колеги заминаха, за да подсигурят Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата на българските медици е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Бойни санитари на ВМА показаха как се спасява живот на фронта

Бойни санитари на ВМА показаха как се спасява живот на фронта

Те спасяват 75% от ранените на бойното поле

Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Завърналият се екип също се прибира с отлична оценка от командния състав по отношение на изпълнените задачи.

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време - при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други, съобщават от ВМА.

Наши военни медици заминаха за Афганистан

Наши военни медици заминаха за Афганистан

С 35-ия контингент на Въоръжените сили