Община Бургас ще разпрати информация до всички училища във връзка с активизирането в града на нетрадиционни за страната сектантски вероизповедания преди Великденски празници.

Те са започнали масирани кампании по привличането на нови членове от всички възрасти и социални групи, съобщава Бургасинфо. 

Религиозните емисари агитират и предлагат на деца от бургаските училища пари за храна и облекло, като срещу това ги „канят" да посещават техни сбирки.

Кметът на Бургас Димитър Николов призовава бургаските граждани, родителите и директорите на училища да подават активно сигнали в полицията или в общината при случаи на нарушаване на правата им от страна на религиозните емисари, особено когато се касае за деца.

Става въпрос за случаи със Свидетели на Йехова, „Църква Исус Христос и светиите от последните дни - мормони", както и евангелските петдесятни църкви в България.
В момента в Бургас са установени представители на религиозното движение от Япония, Германия, Украйна и Полша.

В последните дни са зачестили жалби и оплаквания от родители и пострадали деца за това, че са „атакувани" от емисари на различни религиозни организации.

Всички училища на територията на общината трябва да се запознаят учениците и родителите с действията на представители от нетрадиционни за страната ни вероизповедания.