За два месеца около 1000 души са дарили 9000 лева на Българската хранителна банка. Първата кампания, с която набират пари в борбата с глада, се развива успешно, отчетоха от Българската хранителна банка, цитирани от БНР.

Кампанията ще продължи до месец май. От банката се нуждаят не само от средства, за да спасят онези между 80 до 90 кг изхвърлена храна, която тежи на съвестта на всеки един от нас, казаха от Банката. Над 670 000 тона е храната, която се разхищава годишно в страната. Доброволците на банката са повече от 700 души. Наричат ги армията на Робин Фууд.

"Това е съвременният Робин Худ, онзи човек с много енергия, с много грижа, внимание и съпричастност и към храната, и към хората, които се нуждаят от нея. Той не щади нито време, нито енергия и усилия за това да бъде редом с нас, четири човека екип на Хранителната банка". Това каза Цанка Миланова, изпълнителен директор на банката.

С твоя 1 лв. Българската хранителна банка ще нахрани 10 пъти дете

С твоя 1 лв. Българската хранителна банка ще нахрани 10 пъти дете

Кампания "Стани един от нас. Дари надежда!"

Храната, която спасяваме, се равнява на повече от един тон на ден. Без нашата армия от доброволци, абсолютно сме с вързани ръце. Това са хора, които трудно могат да бъдат очертани като еднотипен профил. Има млади, има стари, има хора, които са много успешни в професията си, има и други, които в момента не работят.