Пазителите на парка "Бедечка" в Стара Загора настояват за максималното възможно запазване на парка.

Припомняме, според резултатите от местния референдум, който се проведе на 18 юни, неделя, близо 20 хиляди старозагорци са отговорили с "ДА". Това прави 85% от хората, упражнили правото си глас на допитването.

85% от гласувалите на референдума в Стара Загора искат запазването на "Бедечка"

85% от гласувалите на референдума в Стара Загора искат запазването на "Бедечка"

Кметът щял да се съобрази с волята им въпреки слабата активност

Във връзка с това организацията "Запазете Бедечка" припомня думите на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, които заяви, че каквато и да бъде активността на референдума, важен е неговият резултат.

Защитниците на парка не могат да си обяснят и това, че в пресконференция на общинското и областно ръководство вчера се е споменало за изграждане на две нови сгради в парка. Те припомнят, че има категорична строителна забрана в парка, а основание за издаването на нови разрешителни няма.

Референдумът за Бедечка се провали

Референдумът за Бедечка се провали

Едва 15,42 % активност на допитването

Организацията "Запазете Бедечка" настоява Община Стара Загора да започне прозрачно разследване на решенията по казуса назад в годините, както и разследване на реституцията за всеки един имот.

Активистите настояват и собствениците на терени в парка да получат равностойни замени и по никакъв начин не бъдат ощетявани. "Те не са врагове на обществения интерес", посочват от "Запазете Бедечка".