Не на Истанбулската конвенция, Долу Истанбулската конвенция, Запазете децата ни, Не на Истанбулската конвенция, Не на джендър идеологията в училище. Това са част от лозунгите на протест срещу Истанбулската конвенция.

Недоволството събра трийсетина мъже, жени и деца пред парламента. Тази конвенция е писана от слугите на сатаната, заяви протестираща. Вътре в нея има сатанински белези, според нея. Пуснали са пипала в обществото, смята възмутената жена.

Това не е защита на жените, а защита на лесбийките, е мнението на друга протестираща. Даниела също е срещу документа. Този въпрос няма да бъде решен еднозначно в парламента. Подкрепя идеята да се инициира допитване до народа, макар че парите за референдума можело да се похарчат за други по-важни проблеми.

Тази конвенция се бори срещу бъдещето и децата ни, подчерта и Румен Дечев- възмутен мъж, дошъл на протеста. Конвенцията искала да разруши обществото ни, според него. Трябва да покажем, че сме българи и сме преживели няколко империи, изтъкна той.

Ще преживеем и олигархията от Wall street, убеден е той. Протестиращите носеха и трибагреника. Противниците на конвенцията смятат да разширят в бъдеще протеста си и ще организират всенародно хоро, с което да покажат кои са истинските ни традиции.