Все пак токът на пловдивския храм „Света Марина” няма да бъде спрян. Това обяви пред БНР Евелина Здравкова от църковното настоятелство.

Тя обясни, че сметката на църквата, която беше в размер на близо 3 000 лева, е платена от различни дарители от Пловдив.

„Светлината на храма слава Богу е спасена от щедри пловдивчани. Някои застанаха с имената си, други са анонимни”, посочи Здравкова.

Припомняме, вчера от EVN България съобщиха, че електроснабдяването към административните обекти на храма ще бъде преустановено поради неплащане на просрочени задължения за електроенергия.

Пловдивският митрополит Николай дари ръчния си часовник "Ролекс" на храма, за да може църквата да си плати високата сметка за електроенергия за януари, която бе на стойност 2 940 лева.  Впоследствие бе обявен публичен търг за часовника. Той трябваше да се проведе в неделя в Историческия музей в Пловдив, като стъпката за наддаване бе 500 лева. Заради липсата на желаещи за участие в него обаче, търгът се провали.

Началната цена за златния „Ролекс" бе 11 600 лева.

По-късно от EVN съобщиха, че са изплатени всички натрупани задължения за консумирана електроенергия по партидата на храма и дружеството няма да пристъпва към мерки за изключване на електрозахранването.