Министър-председателят Бойко Борисов честити Коледа на всички българи. "Честито Рождество Христово! Днес е време да бъдем заедно с нашите близки. Нека всички да сме здрави, щастливи и с добри сърца", пише той във "Фейсбук".

Борисов посрещна Бъдни вечер със семейството си в Банкя и сподели снимка с внуците си, облечени като коледарчета.

Президентът Румен Радев пожела "Честито Рождество Христово! Пожелавам здраве и радост във всяко българско семейство. Нека бъдем по-добри и даряваме с топлина и усмивка хората около нас!"

В Народния театър "Иван Вазов" в 20 часа Радев и неговата съпруга ще присъстват на традиционния благотворителен спектакъл "Българската Коледа", който се провежда за 17-а поредна година.

Инициативата е за подпомогане лечението на деца и да осигури медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация.

Председателя на парламента Цвета Караянчева публикува видеобръщение във "Фейсбук" и пожела "коледният дух да ни направи по-силни, по-добри по-човечни".

"Нека използваме всяка минута, за да бъдем заедно с любимите си хора! Но наистина заедно! Не пред телевизорите и не вторачени в телефоните си, а заедно очи в очи с отворени сърца. Като майка и баба и аз ще използвам тези безценни мигове, за да отдам цялото си внимание на семейството си, на което понякога се чувствам длъжница. Нека обаче в радостта от празника да не забравяме и онези от нас, които го посрещат с грижи или в самота и ако не можем да протегнем ръка към тях, нека поне ги споменем в молитвите си за по-добър свят! Желая Ви от сърце обич и искрена радост."