Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България за празника Курбан байрам.

Той изтъква, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни.

Държавният глава посочва, че религиозната толерантност, уважение и разбирателство са традиционни за нашето общество и празникът Курбан байрам създава мостове между хората, които допринасят за взаимното разбиране и за нравственото израстване на нашия народ.

Пожелание по случай празника отправи и председателят на ДПС Делян Пеевски.

Той пожела на българските мюсюлмани здраве, благодат и просперитет във всички начинания.

В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства, посочва Пеевски.

"Изразявам своята искрена благодарност за това, че заедно успяхме да постигнем много добри резултати на току-що отминалите избори и вярвам, че заедно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България", гласи още пожеланието му.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също поздрави мюсюлманите.

"Честит Курбан Байрам на всички приятели мюсюлмани! И както учи празникът - нека да продължим всички в България да си помагаме и да живеем в разбирателство, без значение от каква религия и етнос сме", написа той във Фейсбук.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пък отправи поздравленията си към хората, с които се е срещнал в Одрин, Бурса и Истанбул по време на кампанията си, както и към всички мюсюлмани, живеещи в България. "Нека празникът донесе благоденствие, радост и топлина в домовете ви", пожела той в социалната мрежа.