Поради технически затруднения е-винетки не могат да бъдат купени чрез Националния доставчик на услуги, с който Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) има сключен договор за разпространение.

В момента електронни стикери могат да се закупят само от сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите в Областните пътни управления на АПИ

Работи се за максимално бързо отстраняване на проблема, уверяват от Националното ТОЛ управление.

Всеки пети вини правителството за неразборията с електронните винетки

Всеки пети вини правителството за неразборията с електронните винетки

Плащаме по-скоро за лошо пътно строителство и лоши пътни ремонти

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба на електронни винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца ТОЛ управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба на е-стикери. Системата не работеше, а на граничните пунктове дори нямаше монтирани терминали.

Премиерът Борисов даде срок до 15 дни всички проблеми да бъдат решени, въпреки че още на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца.

Скандалът струва 4 уволнения в АПИ.

Първо бяха депозирани три оставки в Пътната агенция.
Впоследствие Бойко Борисов поиска и получи оставката и на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Борисов иска електронна винетка да се купува през банкомат
Обновена

Борисов иска електронна винетка да се купува през банкомат

Според премиера до 10-15 дни проблемът ще се реши