Образованието ни се намира между избата и склада за дърва и лопати. Образованието не е сложено на централно място в хола, а в съвременното общество е важен телевизорът. Това заяви конституционният съдия проф. Атанас Семов пред БТВ.

Той посочи, че днес, когато се говори за независимост, то ние сме в зависимост. "Ние сме оковани от зависимости общество", отсече проф. Семов. И даде пример с учениците, които все повече си купувай вейпове, които по думите му са по-страшни и гърмят повече от пейджърите. Проф. Семов призова медиите като четвърта власт да направят едно проучване със скрита камера, а можело дори и без, защото учениците не се крият, да ги снимат как си купуват вейпове и да поканят кмета на София, министъра на образованието и на министъра на вътрешните работи.

Според него българите се развиват безприоритетно, спускат се програмаджийски приоритети, които не достигат до ухото и до душата на човека. Голяма част от зависимостите ни се дължат на протегната за милостиня ръка. Такова политическо слагачество почти не е имало, каза още проф. Семов.

Атанас Семов: Съдебната система може да се изчисти, ако се пощади от политическа намеса

Атанас Семов: Съдебната система може да се изчисти, ако се пощади от политическа намеса

Все още почтени и подготвени хора и на тях трябва да се даде кураж