Променят наредба за общинските жилища в Благоевград, съобщи БНТ. 

Промените в наредбата трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет в края на юни месец, след което ще започне настаняването на нуждаещите се в новоизградените блокове. Към тях ще бъдат обособени и места за отдих.

Родителите, които не пускат редовно децата си на училище и детска градина или не спазват изискванията на общината ще бъдат санкционирани и договорите им ще бъдат прекратявани.

Общината разполага с около 700 жилища, като 180 от тях са нови и изградени по проект. Новите апартаменти са едностайни, двустайни и тристайни, като има и специално пригодени за трудноподвижни хора.

Откриват 172 новопостроени социални жилища в Благоевград

Откриват 172 новопостроени социални жилища в Благоевград

В тях ще бъдат настанени многодетни семейства, самотни родители и такива с болни деца

В новите жилища с напълно оборудвани електроуреди ще бъдат настанени млади семейства, самотноживеещи майки и хора в неравностойно положение. От общината заявяват, че ще се извършва строг контрол на състоянието, в което се поддържат.

Зорница Кралева, заместник-кмет на община Благоевград поясни, че вече има видеонаблюдение в цялата сграда и допълни, че ще бъде осигурена 24 часова охрана във всяка една от сградите.

Служители на общината проверяват дали всички, които са настанени вече в по-стари общински жилища отговарят на необходимите условия.

По думите на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, има жилища, които се наследяват и не се спазват изискванията на наредбата.

Той отбеляза, че се ревизира абсолютно всичко и данните от проверката ще бъдат изнесени.