Протест и автошествие на КНСБ блокираха центъра на София. В него участват представители на синдикални организации от всички сектори, съобщи Нова телевизия.

Протестните действия са пред Народното събрание и се случват непосредствено преди окончателното гласуване на Бюджет 2024.

От КНСБ настояват в него да има 450 млн. лева само за заплати - искане, което до този момент не е удовлетворено след приетите промени в проектобюджета в комисия.

Александър Шопов, председател на федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, уточни, че исканията включват допълнителни 37 млн. лева, които ще са достатъчни за увеличение на заплатите в сферата на градския транспорт за 2024 г.

Той припомни, че вчера, Комисията по бюджет и финанси е отказала да отпусне средствата. От ФТС заявиха, че още днес ще блокират "Орлов мост", заедно с колегите от цялата страна.

Утре ще бъде свикано спешно събрание на структурите на федерацията. На него ще бъдат обсъдени последващите действия.

От сектора се оплакват, че поради ниските възнаграждения няма достатъчно работна ръка в градския транспорт в големите градове на страната. Това налага трудещите се там да полагат много извънреден труд.

Служители в градския транспорт от цялата страна започват протестни действия

Служители в градския транспорт от цялата страна започват протестни действия

Те настояват за повишаване на трудовите възнаграждения