Свобода за Десислава Иванчева поискаха на протест пред Министерския съвет граждани, подкрепящи кметицата на столичния район "Младост", която вече четири месеца в ареста, предаде БНР.

Те изразиха недоволството си от обвиненията в корупция срещу Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Протестиращите носеха плакат "Ние сме Деси и Биляна" и скандираха "свобода". Те настояха за разследване на разследващите корупционната афера в "Младост". На друг плакат, озаглавен "Организирана престъпна група", бяха подредени снимките на главния прокурор Сотир Цацаров, заместник-главния прокурор Иван Гешев, шефа на комисия "Антикорупция" Пламен Георгиев, бизнесмена Александър Ваклин и Петко Дюлгеров.

Според прокуратурата, Десислава Иванчева и Биляна Петрова са поискали от Ваклин половин милион евро, за да му дадат документ да строи в "Младост". Твърди се, че Петко Дюлгеров е посредничил между бизнесмена, отстранената кметица и нейната заместничка - той също е в ареста.

Според протестиращите прокуратурата е отговорна за обвиненията и униженията, на които са подложени от деня на задържането им Иванчева и Петрова.

Иванчева излезе от болницата отново окована
Обновена

Иванчева излезе от болницата отново окована

Извели я от болницата преди обявения от лекарите час

Междувременно стана ясно, че уволненената буквално в съдебната зала Биляна Петрова е отправила молба към Специализирания наказателен съд да я пусне от ареста. Заседанието във вторник по обед.

Групата демонстранти обеща след седмица да има нов протест и присъстващите да са много повече.