От Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че заради засиления обществен интерес, на интернет страницата на агенцията е публикуван Докладът за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционното предложение за проекта на лот 3.2 на АМ "Струма".

Докладът за оценка на въздействието върху околната среда, заедно с всички негови приложения, включително Доклад за оценка на степента на въздействие, е достъпен и на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите.

С пари за магистрала "Хемус" строят "Струма"?

С пари за магистрала "Хемус" строят "Струма"?

Има риск за строежа на магистралата, призна транспортния министър Московски

В хартиен носител докладът може да се види в сградата на МОСВ, гр. София, бул. "Мария Луиза" № 22, сградата на АПИ, гр. София, бул."Македония" № 3, сградата на РИОСВ-Благоевград, ул. "Свобода" № 1, сградата на Община Симитли, ул. "Христо Ботев" № 27 и сградата на Община Кресна, ул. "Македония" № 96.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че жителите на община Кресна не одобряват предложенията за изграждането на лот 3.2 на АМ "Струма". Жителите искат пътят Е-79, в отсечката на Кресненското дефиле, да не става скоростна отсечка в посока Кулата. Недоволството е мотивирано от това, че хората няма да има възможността да използват алтернативен маршрут особено когато за използването на магистралите в страната започнат да се търсят такси. 

Кресна не одобрява плана за лот 3.2 на АМ "Струма"

Кресна не одобрява плана за лот 3.2 на АМ "Струма"

Кресненското дефиле да си остане като алтернативен път

Общественото обсъждане на доклада ще се проведе на 11 семптември, понеделник.

От 9 часа на 11 септември ще се проведе общественото обсъждане на Докладът за ОВОС в община Симитли. От 14 часа докладът ще бъде обсъден и в община Кресна.

Всеки може да депозира писмени становища в сградите на общините Симитли и Кресна, както и на местата, където е осигурен достъп до Докладът за ОВОС и приложенията към него. Писмени становища могат и да се по време на срещите за обществено обсъждане.

Решение за Лот 3. 2 от АМ „Струма” – най-късно 2019 г.

Решение за Лот 3. 2 от АМ „Струма” – най-късно 2019 г.

Оптимистично през декември 2018 г.