Специален празничен влак ще пътува по теснолинейката по случай 3 март - националния празник за освобождението на България.

По този начин ще бъде спазено вече превърналото се в традиция честване на празника да бъде съпроводено с пътуване с влака по маршрута от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември.

Отбелязва се, че тази година се предвижда цялостна програма по време на пътуването с празничния влак.

Композицията ще потегли от гара Септември в 9:30 часа и ще пристигне в Якоруда в 13:10 часа. Първата спирка по време на празничното пътуване ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат отразяващата история на линията експозиция в Дом-музея на теснолинейката. Следващата спирка по маршрута на влака ще бъде в гара Велинград, на която се очаква малка изненада за хората от влака в рамките на престоя им там.

Теснолинейката се сдоби с вагон за превоз на трудноподвижни хора

Теснолинейката се сдоби с вагон за превоз на трудноподвижни хора

В него има две места за лица с ограничена подвижност, две места за техните придружители и две места за допълнителен обслужващ персонал

Преди да пристигне в Якоруда, влакът ще има престой и в най-високата гара на Балканския полуостров, където пътуващите ще разполагат с достатъчно време за разнообразни фотографии от красивите местности. След пристигането в Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада.

Отпътуването на композицията обратно към гара Септември е в 16:30 часа от Якоруда, а в гара Септември влакът ще пристигне в 19:26 часа. Влакът ще има и бюфет-вагон.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември - Якоруда - Септември е 33 лв. с включено запазено място.

Билети за тези влакове могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/. Местата в теснолинейните вагони и количествата на билетите са ограничени.

Теснолинейката Септември-Добринище с нова визия

Теснолинейката Септември-Добринище с нова визия

Първият подобен рекламен проект