След дългогодишна битка най-после е пред подписване договорът за изграждане на възстановителен център за децата с онкохематологични заболявания. Шест години текат благотворителни кампании за набиране на средства за изграждане на модерен център за малчуганите. Съвсем скоро се сключва договорът с МЗГ и така ще започне строежът на центъра.

Днес деца и родители дойдоха в парламента да раздадат мартенички на депутатите, за да им напомнят за себе си и за тежката битка, която водят с коварното заболяване. Целта на акцията е повече съчувствие и внимание към тези силни малки души.

Тежката диагноза идва в живота на едно дете като неочаквано бедствие и преобръща целия му свят. Всичко, което е приемало за сигурност вече го няма. Този огромен стрес кара детето да се лута между страха, тъгата и изолацията.

Засегнати са както самите пациенти, така и цялото семейство.

Всяка година децата с онкохематологични заболявания от цяла България имат възможност да се потопят в невероятната атмосфера на летните лагери, които сдружението на децата с онкохематологични заболявания организира.

С оптимизъм родители и деца борят тежката диагноза и са категорични: "След историята на болестта, започват историите на победителите".