Едно от старите и недействащи общежития на автотранспорта в квартал "Дружба" в София ще бъде ремонтирано, така че в него да бъдат настанени хора от страната, които имат желание да работят в столичния авто или електротранспорт.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с протеста на водачите в обществения транспорт, които настояват за наемането на повече хора, което да облекчи тяхната заетост и полагането на много извънреден труд. Отговорът на кметицата беше и във връзка с журналистически въпрос, свързан с това дали нощният транспорт в града ще бъде спрян.

Шофьори от столичния градски транспорт с жълти жилетки пред Столична община

Шофьори от столичния градски транспорт с жълти жилетки пред Столична община

Манолова подкрепя всички искания на водачите

"Става дума за четири етажна сграда. В момента се изчисляват необходимите средства. Нашите усилия са насочени към привличането на шофьори. Тогава няма да има толкова много извънреден труд и ще може да си позволим и по-редовен градски транспорт", обясни Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Все пак Фандъкова не пожела да даде конкретен отговор на въпрос дали София ще остане без нощен транспорт само 10 месеца и половина след неговото пускане.
По нейно мнение нощните рейсове натоварват системата, но е необходимо да се запазят.

Решение по този въпрос щяло да се вземе, след като се направят необходимите изчисления.

Не пипайте нощния транспорт в столицата, настояват от "Спаси София"

Не пипайте нощния транспорт в столицата, настояват от "Спаси София"

Шуробаджанащината в синдикатите - причина за скандалните им искания

Фандъкова също така подчерта всичките усилия на общината за подобряването на транспорта и мрежата за гражданите на София, както и подобряването на условията на труд на служителите в градската мобилност: до края на тази година 90% от автобусите ще бъдат нови; нови тролейбуси; нови трамвай, очакват се до края на годината 13 нови трамвая и други. 

"При всички тези усилия и инвестиции не мога да позволя с краткосрочни политически цели нашите опоненти, различни политически сили - най-вече БСП, които се включиха активно в този период, да омаловажат работата и всъщност да объркват хората", категорично заяви кметът.

Пускат метрото от "Красно село" до бул."Владимир Вазов" до края на годината

Пускат метрото от "Красно село" до бул."Владимир Вазов" до края на годината

По думите на Фандъкова 88% от първия етап на третата линия са изпълнени