Малко столичани дойдоха на пл. "Александър Батенберг", за да почетат Деня на Независимостта. Все пак не липсваха семейства с малки деца, развели трибагреника.

Столична община се бе погрижила за културната програма около тържеството в столицата. Може би заради 4-те почивни дни около 30-40 софиянци дойдоха, за да поднесат цвете пред паметната плоча на Независимостта.

Честваме Независимостта на България

Честваме Независимостта на България

С този акт на практика

Независимостта е висша ценност. Само чрез нея ние можем да съществуваме пълноценно. Тодор Тодоров, преподавател в СУ, поздрави столичани. Той посочи, че днешният ден е паметен за историята ни. Без памет няма бъдеще, смята Тодоров. Независимостта никога не е в минало свършено време, убеден е преподавателят. Независимостта е постоянен процес и борба , обясни той. 

Помни, че си човек трябва да е девизът на съвремието, убеден е Тодор Тодоров. Според него независимостта тръгва от човешки качества. Той призова днес да помислим за човешкото качество солидарност. 

Бог да пази човека и България, пожела той на събралите се хора. След речта му прозвуча химнът на Независимостта, посрещнат с аплаузите на хората.

Българският флаг се развя при изпълнението на "Шуми Марица". Малко след 11 часа се събраха стотина граждани. Венци бяха поднесени от името на кмета на столицата, от евродепутатите на ГЕРБ, от НФСБ и граждански организации. След химна прозвуча и „Многая лета”.