За утре протестиращите готвят блокада на новото работно място на депутатите - сградата на бившия Партиен дом. В района има и палатков лагер, а и в центъра на София остават три блокираните кръстовища вече месец.

Полицията се информира от медиите и социалните мрежи за това, което предстои да се случи, макар че има и подадено заявление за мероприятието.

На брифинг в СДВР беше заявено, че разполагат и с информация за призиви за провокации и ескалация на протестите. "Има достатъчно мнения на граждани в социалните медии, които заявяват, че не искат мероприятието да бъде мирно", старши комисар Иван Георгиев от Отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

Полицията е взела достатъчно мерки и ще има достатъчно униформени, увериха от СДВР. Предприети са необходимите мерки с необходимия ресурс от полицейски служители за обезпечаване на въпросното мероприятие, както и за контрол и регулиране на пътното движение в района на протестните действия", заяви ст. комисар Георгиев.

От СДВР призовават към опазване на обществения ред и разграничаване на позициите и разграничаване на протестиращите и провокаторите. Не беше разкрит броят на полицаите, които ще бъдат заети с охраната на протеста.

БСП и АБВ зоват симпатизантите си на протест

БСП и АБВ зоват симпатизантите си на протест

Младежите от АБВ отново пишат до депутатите

Полицията зове да се спазват разпорежданията й, да се подават сигнали към нея, както и към търпение.

Иванов обаче отказа да отговори на въпроса дали при планираните охранителни мероприятия ще бъдат премахнати палатковите лагери на протеста.