Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на ПФК "Левски" заяви, че познава хората от агитката, предизвикали расисткия скандал по време на футболния мач между националните отбори на България и Великобритания.

Според него обаче самият скандал е силно преекспониран и той не желае да се говори за дребните неща, като това дали ги познава и кои са тези фенове, а желае да говори за големите и важни неща, като например защо изобщо в България се стига до такива настроения: А може ли някой да каже на хората, които управляват държавата, да не правят ксенофобски и фашистки изказвания, попита Хиндлиян.

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз
Обновена

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз

Заради расистките изпълнения на родните агитки на вчерашния мач с Англия

Според него трябва да се случи нещо в държавата, за да видим, че има проблем и да започнем да си прехвърляме вината. "Фокусирали сме се върху поведението на отделна група от хора, които са били на стадиона. Никой обаче не се пита защо има такива настроения", повтори пред Нова телевизия въпроса си председателя на фенклуба.

Той посочи и сериозния проблем - футболът вече не носи нищо, няма култура, няма семейство, няма масов спорт и призова, де са погледне какво се случва във футболните клубове и как те се управляват. "Футбол няма, той е изпразнен от съдържание."

Степан Хиндлиян е чул всякакви коментари, включително че случаят е режисиран и някакви хора са взели пари. "Въпросът е кой е режисьорът", пита той и продължи: Дали става въпрос за Британската футболна асоциация, или за българското правителство, или пък някой, който иска да отклони вниманието преди изборите?

Степан Хиндлиян завърши с това, че всички обръщат внимание на случаи като този, но никой не отразява добрите неща, които феновете на футболни отбори правят.