Под минималната за страната работна заплата получават служителите от Изпълнителна агенция "Борба с градушките". За пореден път те напомниха за това и заплашиха с протест, съобщава Нова телевизия.

По думите на работници от районната дирекция в Попово, към момента възнаграждението им възлиза на 760 лв. Те настояват от 2024 г. то да стане 1100 лв.

Наред с това апелират за по-добри условия на труд. Като аргумент служителите излагат факта, че сумата не покрива дори разходите, които са им необходими, за да ходят на работа.

Работещите посочиха, че преди месец и половина им е била обещана еднократна помощ в размер на 1200 лева. Все още обаче същата не е получена. Обещано им е увеличение на трудовото възнаграждение с 20%, което е трябвало да бъде включено в бюджета.

"Ако не бъдем чути, на пролет няма да има сезон, ние няма да започнем работа за минимална заплата", казват служителите от районната дирекция за борба с градушките в Поповица.

Припомняме, че това не е първият път, в който работниците от ИА "Борба с градушките" излизат на протест. В средата на септември част от тях блокираха кръстовище на републикански път в Бяла Слатина с искания под надслов "Не вярваме, че няма пари за увеличение на заплатите". 

Тогава те настояха за увеличение на заплатите с 15% и незабавна среща с министъра на земеделието Кирил Вътев за обсъждане на възможностите.

Отпускат близо 3,8 млн. лева за борба с градушките

Отпускат близо 3,8 млн. лева за борба с градушките

Средствата ще се използват за защита със самолети