Столична община е подменила 91% от автобусите, които са в движение. С това се похвали столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на 20 нови автобуса в столичното депо "Земляне". Автобусите ще превозват пътници по линия №11 - от "Гео Милев" в посока "Овча купел".

Автобусите са с 38 седящи места, 113 правостоящи и две места за майки с деца и хора с увреждания.

Автобусите са 18- метрови, съчленени, нископодови, климатизирани. Предлагат WiFi, както и възможност за зареждане на мобилни устройства. 

Снимка 423399

Очаква се до края на месеца да бъдат пуснати още 20 автобуса по линия 280. Те са с категория Евро 6 и се движат на метан.

Тези 20 автобуса са част от общо 60-те съчленени автобуса, които Столичният автотранспорт е закупил по програмата за подмяна на автобусите в столицата. Столична община е на финала на програмата и това са последните автобуси от оперативната програма, с които се подменят до средата на настоящата година 91% от автобусите в движение.

С новите автобуси ще се намалят вредните емисии, излъчвани от автобусите от градския транспорт.

Плановете на общината са сериозни и по отношение на електротранспорта. Очаква се новите 13 трамвая да пристигнат в месец юли.

Предвижда се и до есента да пристигнат 15 електробус, поръчани от Столичния електротранспорт.

Фандъкова заяви, че била възложила и процедура за нови 25 трамвая и се надява страната ни да се възползва от европейско финансиране.

Нови 22 автобуса тръгнаха по линия 604 в София

Нови 22 автобуса тръгнаха по линия 604 в София

Автобусите се движат на природен газ и са с екологичен клас "Евро 6"