Нови 22 автобуса по линия 604 в столичния градски транспорт вече са в експлоатация. Автобусите се движат на природен газ и отговарят на най-високия екологичен клас "Евро 6".

Автобусите са част от програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в София, като с нея се цели и градският транспорт да стане по-привлекателен. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова на официалното пускане на новите автобуси.

По думите на кмета до края на годината се очаква два пъти и половина намаляване на вредните емисии от градските автобуси.
Това е сериозна работа, която е извоювала усилия по привличане на средства и провеждане на процедурите, каза още Фандъкова.

Нямало пейки по 10 хил. лева, обяснява Фандъкова

Нямало пейки по 10 хил. лева, обяснява Фандъкова

Проверяват проекти на "Джи Пи Груп" за ремонта на столичния център

Дали доверието на ГЕРБ се срива точно преди европейските избори и ще го спасят ли новите автобуси, столичният кмет отказа да коментира.

"За мен е важно през това време работата за София да не спира, защото тя е важна за хората", допълни Фандъкова.

От 1 май до сутринта на 7 май движението и паркирането в централната градска част ще бъдат силно ограничени, предупреди кметът.
От тази вечер паркингите на площад "Александър Невски", площад "Александър I" и около Стадион "Васил Левски" ще бъдат затворени.

Фандъкова не знае дали ще се кандидатира за кмет

Фандъкова не знае дали ще се кандидатира за кмет

Все още не е взела решение по въпроса