Агенцията за социално подпомагане започва посещения в засегнатите от наводнението населени места в община Царево.

Целта е да се окаже максимално бързо подкрепа на пострадалите хора. Първоначално ще бъдат посетени селата Кости, Варвара и Лозенец, както и град Ахтопол, които са достъпни в момента.

Социалните работници ще информират хората за всички възможности за социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа. Те ще им съдействат за попълване на заявления за еднократна помощ до 1512 лв. за покриване на разходи за жизненоважни потребности като храна, вода и лекарства. Ще бъде създадена организация за максимално бързото ѝ отпускане на семействата, които отговарят на нормативните условия за това.

Посещенията в останалите засегнати населени места ще започнат от петък, когато приключат разчистването на инфраструктурата и след като социалните служби получат информация от кризисния щаб в общината за пострадалите семейства и имоти.

Екипите на агенцията ще останат на терен и през почивните дни. В засегнатия регион ще бъдат командировани служители и от други дирекции "Социално подпомагане" от област Бургас.

Три станаха жертвите след потопа по Южното Черноморие
Обновена

Три станаха жертвите след потопа по Южното Черноморие

Около 4000 души са засегнати от бедствието по Южното Черноморие