Музикалният продуцент Станислава Армутлиева се е отказала да стане министър на културата. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

Припомняме, в началото на седмицата при представянето на проектокабинета на "Има такъв народ" стана ясно, че тя е номинирана за съответния министерски пост. Кандидатурата й обаче предизвика вълна от негативни реакции и дори в музикалните среди започна подписка срещу нея.

В днешния си поста в социалната мрежа Армутлиева посочва, че е отказала на Слави Трифонов още във вторник - дни - ден преди той да обяви, че оттегля предложения проектокабинет и ще предложи нов премиер и ревизиран състав.

Тя благодари на ИТН за оказаното й доверие.

"Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят", написа тя във Фейсбук.

Тя обясни, че е приела отправената й покана от партията на Трифонов, защото смята, че точно липсата на култура е в основата на корупцията и ниското ниво на функциониране на демокрацията.

"Точно културата трябва да не е периферия, а достойно да стои в центъра на интересите на една държава. Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности", посочва се в позицията й.

От поста й става ясно още, че първоначално за финансов и икономически министър са ѝ били представени други имена, а не тези, които Трифонов обяви.