Активисти на "Да, България" поставиха протестен надпис пред офиса на Булгартабак. Надписът "CONTRABANTABAC corruption without frontiers" (КОНТРАБАНТАБАК корупция без граници) беше поставен тази сутрин.

Активистите посочиха, че доклад на на Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ) сочи, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак" са се превърнали се в източник на контрабанда в Турция. КОМ съобщава, че българските цигари съставляват основна част от нелегалния пазар в Турция. В тазгодишния доклад за пръв път се посочва директно името на "Булгартабак". Докладът е бил изпратен и до Международната организация за полицейско сътрудничество Интерпол.

Христо Иванов иска парламентарна комисия да разследва твърдения за контрабанда на „Булгартабак“

Христо Иванов иска парламентарна комисия да разследва твърдения за контрабанда на „Булгартабак“

Докладът е от интернет

Акцията на активистите на "Да, България" е свързана именно със съмненията за криминални дейности, свързвани с "Булгартабак". Според тях прокуратурата също отказва на реагира адекватно. Въпреки сериозните обвинения и нееднократните искания на активистите, те нямат информация прокуратурата да е предприела някакви действия за разследването и установяването на проблема.

Припомняме, че според главния прокурор Сотир Цацаров трбява въпросният доклад да съществува и да стигне до него по възможните официални канали, за да може той да се самосезира за контрабанда.