Кьосев, архив news.bg

Бившият полицай от икономическия отдел на 6-о РПУ Калин Кьосев, който простреля смъртоносно по непредпазливост през 2001 г. 16-годишната Елеонора Димитрова пред столичното заведение "Гарбо" е кандидат да разкаже своята история пред детектора на лъжата в "Цената на истината".

Шоуто тръгва по "Нова телевизия" през септември.

Припомняме, 16-годишната Елеонора беше застреляна по невнимание в нощта на 30 януари 2001 година.
По време на обясненията в съда експолицаят каза, че е произвел неволно изстрела, за който се предполага, че е убил момичето.

„Излизайки от заведението, си погледнах пистолета и видях, че е вдигнат предпазителя и избързах няколко крачки напред, извадих го от кобура и при опита си да сваля предпазителя, без да искам произведох изстрел", каза Кьосев и добави, че и той се е изненадал от това.

С хората, които бяхме в заведението "Сръбска скара", се огледахме по посока на изстрела, но не видяхме да има нещо случило се след моя изстрел, обясни тогава Кьосев.

Той разказа, че за инцидента с Елеонора е разбрал на другия ден от радиото, притеснил се, отишъл при своя началник от 6-то РПУ и му е разказал за изстрела от предишната нощ.

Кьосев отрече да е познавал някога Елеонора или нейният приятел. Тогава адвокат Марин Марковски, представляващ майката на Елеонора, заяви, че подсъдимият е особено опасна личност, тъй като е употребявал наркотици и има данни, че по време на убийството е бил под въздействието на алкохол.

Кьосев беше осъден на четири години лишаване от свобода. ВКС увеличи присъденото обезщетение на майката на загиналата Елеонора Иванова Димитрова от 30 000 лева на 40 000 лева.

Бившият полицай иска да опровергае публично всички спекулации около случая, отговаряйки честно пред полиграфа.
Тъй като ексслужителят на МВР все още дължи пари на майката на убитата Елеонора, неговото желание е спечелената сума в предаването да бъде за нея.

47-годишната Румяна Димчева, която през 2001 г. обвини настоящия директор на Националния отбор по футбол Наско Сираков в сексуален тормоз също иска да се подложи на детектора на лъжата.

Нейната мотивация да се яви на кастинга в „Цената на истината" е да докаже, че съдебната система у нас е корумпирана и че бившият нападател на „Левски" в действителност е виновен.
Димчева е преминала през всички етапи на селекция, включително е тествана и с полиграф.