Българската Уикипедия навърши 18 години.
Наред с традиционната торта, в чест на своето "пълнолетие", българският екип на свободната енциклопедия подготвя уъркшоп - "Подобряваме Уикипедия снимка по снимка", чийто домакин на 18 януари ще бъде Гьоте Институт.

"Знаем поговорката, че една снимка струва повече от хиляда думи. Може би не подозирате, че дори и без да създавате или редактирате статии, бихте могли да допринасяте за Уикипедия с ваше собствено фотографско или аудиовизуално съдържание." - поясняват уикипедианците.

Между 18:30 и 20 ч. те ще покажат на участниците в работилницата как се качват снимки в мултимедийното хранилище Общомедия през десктоп версията на сайта или през мобилното приложение за Android.

Няма специални изисквания за участие, но е препоръчително желаещите да се включат в уъркшопа да носят със себе си лаптоп или смартфон под Андроид и подходящи собствени снимки, с които могат да се илюстрират статии в Уикипедия

"Ще обясним принципите на енциклопедичната илюстрация и какво означават свободните лицензи, под които трябва да се публикува текстовото и мултимедийното съдържание в Уикипедия. И, разбира се, как качените снимки могат да се добавят като илюстрации на статиите в енциклопедията." - казват още уикипедианците.