В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо. Това заяви пред БиТиВи братът на 18-годишния Тодор от Враца – Ивайло.

Припомняме, че вчера прокуратурата оповести петорна съдебно-медицинска експертиза, според която Тодор е починал от сърдечно заболяване, а не вследствие на побоя. Съдебните медици са заключили, че младежът е страдал от наследствено заболяване.

Роднините на починалия младеж все още не се били изследвали, но ходели на редовни медицински прегледи, при които не били открити сърдечни проблеми.

Ивайло е учуден, че в експертизата не е записано, че създадената от братята Дамянови ситуация може да е довела до фаталния край.

Той е категоричен, че е имало удари от двете страни – уличен бой.

Според брата в свидетелските показания имало непълноти. Според свидетели единият от братята заявил, че не е бил Тодор толкова много, а по-късно пред съда твърдял, че въобще не е използвал сила.

Относно появилите се гневни реакции към семейството на Тодор след излизането на експертизата, Ивайло ги определя като пълни абсурди, защото хората четат само заглавията, а не между редовете.

Семейството не смята на този етап да иска нова експертиза.

През 2014 г. кардиолог е препоръчал на Тодор Йорданов да води нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия, а също така и почивка.

След излизането на експертизата не се знае дали обвинението ще бъде преформулирано. Врачани отново са разделени на два лагера – едните са възмутени от експертизата, а другите пък от самото начало не вярвали на версията за убийството.

Близките на обвинените братя Дамянови са сред доволните от експертизата. Те обаче са разочаровани от появили се във форумите мнения, че братята са подкупили съдебните медици.

Приятел на Дамянови се възмущава как може да се плати петорна експертиза. Той е категоричен, че приятелите му са невинни.

Сега по-малкият брат ходи на психиатър, защото отключил стрес след побоя.