Започна протеста на Движение "Възраждане" срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига в морската ни столица за среща на лидерите на ЕС и Турция, която цели да се затоплят отношенията между Общността и южната ни съседка.

Гражданите, които подкрепят протеста на "Възраждане", се събраха на площада пред сградата на окръжния съд във Варна срещу Ердоган и безпринципната политика на Брюксел, съобщи БГНЕС.

"Причината за нашия протест е, че ние смятаме присъствието на Ердоган на територията на България и на територията на ЕС като цяло за абсолютно недопустимо и нежелателно", коментират протестиращите.

На плакатите на протестиращите се виждат надписи като "Вън Ердоган от Европа", "Затваряме Варна за диктатори", "Stop Erdogan". Някои постери са отправени и към темата за тракийските бежанци - "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "Лозенград е Български - вечна част от нашето сърце", "105 години от Одринската епопея. Одрин е наш!".

Захариева пита защо БСП не са решили въпроса с тракийските бежанци

Захариева пита защо БСП не са решили въпроса с тракийските бежанци

Срещата във Варна не е двустранна, за да се обсъжда тази тема

"Ние от Възраждане не сме съгласни България и нейната морска столица да бъдат мястото, където Бойко Борисов и неговите началници от ЕС да носят ибрика на Ердоган. Затова на 26 март ще съберем хиляди българи, за да кажем ясно и категорично - във Варна диктатори не се допускат", пише в пост лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Припомняме, тази сутрин Варна осъмна с плакати срещу визитата на Ердоган у нас.

Плакатите са закачени на видни места, главно около основните булеварди в града.
Един от постерите гласи: "Ердоган, не си желан!"
На друг плакат е написано: "Бойко, не сме троянски кон на Ердоган!"

Плакати и протести във Варна против посещението на Ердоган

Плакати и протести във Варна против посещението на Ердоган

Няколко протеста посрещат Ердоган у нас

Освен това в морската ни столица се проведжа и друг протест срещу визитата на турския лидер. В 12.30 часа поддръжниците на партиите "Да, България" и ДСБ се събираха пред Катедралния храм "Свето Успение Богородично".
Протестиращите бяха категорични, че Ердоган няма място в България на днешния ден, когато отбелязваме 105 години от Одринската епопея.

Във връзка със срещата в Евксиноград се предвижда и протест в София. Недоволството се организира от партията на Велизар Енчев "Българската пролет" и ще се проведе пред сградата на Министерски съвет от 18 часа.

Моралът и международното право крещят срещу срещата ЕС-Турция

Моралът и международното право крещят срещу срещата ЕС-Турция

Велизар Енчев организира протест срещу срещата ЕС-Турция

Снимка 347298

Източник: БГНЕС