Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, съобщават от АПИ.

Услугата е достъпна в сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли.

Връщат в продажба месечни винетки

Връщат в продажба месечни винетки

Това обяви в парламента директорът на Националното тол управление Олег Асенов

В бр. 60 на "Държавен вестник" от днес са обнародвани и влизат в сила промените в Закона за пътищата, с които търговската експлоатация на тол системата, се отлага за не по-късно от 1 март 2020 г. и съответно се възстановяват месечните винетки за товарните превозни средства.

До въвеждането на тол системата тежкотоварните автомобили ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка - месечна, седмична или дневна.

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

Левица обвини управляващите в неспособност да направят реформата

Припомняме, от БСП алармираха, че по граничните пунктове не се предлагат в продажба месечни винетки и поискаха обяснение от министър Петя Аврамова. Тя дойде в парламента и посочи, че прекъсването на продажбата на месечни винетки е направено след влизането на закона в сила и със знанието и съгласието на превозваческия бранш.

По този повод депутатите влязоха в сблъсък по отношение на въвеждането на тол системата. От БСП са убедени, че правителството на ГЕРБ няма административния капацитет да се справи с реформата в сектора въпреки обещанията и очакванията си за печалба, която да бъде вложена в ремонт и поддръжка на пътищата в страната.

Превозвачите нямали против седмичните винетки

Превозвачите нямали против седмичните винетки

Аврамова се похвали с добър диалог с бранша