Видинските медици поставиха ултиматум на управляващите, че ако не се съобразят с исканията им, ще последва колективна оставка, съобщи БНР. В момента върви подписка по отделенията за подаване на колективни заявления за напускане.

По думите на председателят на дружеството на професионалистите по здравни грижи в болницата Диана Богомилова все още няма отговор от управляващите за исканията за достойни условия за труд и заплащане на медицинския персонал.

"Цели отделения ще подадем молби за напускане. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, и не получим двете минимални работни заплати, и останалите искания в нашата декларация, продължаваме", отбеляза Богомилова.

Медицинските сестри настояват за спазване на колективния трудов договор и възнаграждение от две минимални работни заплати.

Днес е последният ден от едноседмичните едночасови ефективни протести на медицинския персонал.

Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести

Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести

Ако исканията им не бъдат чути, заплашват и с колективни оставки

Припомняме, че на 13 юни стана ясно, че медиците от видинската болница започват едночасови ефективни ефективни протести. 

Те негодуват срещу неизпълнените искания за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение в размер на две минимални заплати.

Омбудсманът иска над 900 лв. заплата за медицинските сестри

Омбудсманът иска над 900 лв. заплата за медицинските сестри

Медицинските сестри от Казанлък протестират всеки ден от началото на февруари