От ВМРО разпространяват писмо на Национално представителни организации на и за хората с увреждания в защита на зам. социалния министър Султанка Петрова.

Воеводите разпространяват писмото по молба на НПО-та. Съобщението е изпратено и до премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

Когато властта и парите са обвързани, хората остават с чувство за несправедливост

Организациите апелират да не се правят кадрови промени в социалното ведомство. По тяхно мнение това само би изместило фокуса на диалога от проблемите на хората с увреждания. По мнение на организациите ситуацията е негативна заради отлагането на реформи. Те изтъкват, че положението ще се влошава, когато "специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за хората с увреждания са подложени на натиск".

Организациите са категорични, че ако бъде отстранен пореден зам.-министър в сектора, ще се намери оправдание работата да не се свърши и хората с увреждания да не бъдат подкрепени, пише още в писмото.

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Няма конфликт на интереси, увери Каракачанов

Припомняме, името на зам. социалният министър се свърза със случая на загиналия охранител в сградата на бившия Партиен дом.

Починалият охранител е бил един от най-добрите служители на фирмата, по думите на ръководителя на компанията Филип Чипев, който е зет на зам.-министър Султанка Петрова. Инцидентът се свърза с името на зам.-министър Петрова и защото нейният съпруг е собственик на охранителната фирма. В тази връзка от БСП поискаха оставката на Петрова, като призоваха в отворено писмо до тримата лидери на Обединените патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров да изтеглят кадъра си.

Разследват смъртта на охранител на ремонта в Партийния дом
Обновена

Разследват смъртта на охранител на ремонта в Партийния дом

Семейството е издирвало два дни 25-годишния мъж

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов бе категоричен, че не съществува конфликт на интереси, тъй като Султанка Петрова не е заемала никакъв пост по времето, когато е подписван договорът с охранителната фирма.

Охранителят е открит след като два дни е издирван от семейството си. Той от две години работи във фирмата, която пази преустройването на бившия Партиен дом. Тръгнал е за нощна смяна в петък следобед. Те са подали сигнал в полицията денонощие след изчезването. След подаването на сигнала в полицията, от охранителната фирма им се обажда жена, която заявява, че от Пето районно са ги уведомили, че младият мъж е паднал в шахта и е починал.

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом
Обновена

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

Писмото е подписано от 11 организации на и за хората с увреждания: Адриана Стоименова - Стефанова - Заместник - Председател на Национален съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет; Веска Събева - Асоциация на родители на деца с епилепсия; Красимир Коцев - Съюз на инвалидите в България; Васил Долапчиев - Съюз на слепите в България; Мая Викторова - Българска асоциация "Диабет"; Лазар Живанкин - Асоциация на родители на деца с нарушено зрение; Мария Кръстева - Асоциация на родителите на деца с увреден слух; Виолета Антонова - Българска асоциация за невромускулни заболявания; Светослав Чернев - Национална организация "Малки български хора"; Павел Савов - Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт; Георги Георгиев - Национален алианс за социална отговорност.