Новият брой на списание L'Europeo носи заглавието „RE: Всичко се връща" и е посветен на неизбежната цикличност в живота.

В икономиката, политиката, любовта, изкуството, успеха и  т.н.

L'Europeo напомня за върховете и дълбоките пропадания в личното щастие на всеки и как светът винаги се връща към нещо отдавна забравено.

Георги Тошев се среща с Елена Кудимова, сестрата на Ана Политковская. Две години след убийството на руската журналистка Русия все още отказва да назове истинския поръчител на престъплението.

От Лондон Елена споделя за последните дни на сестра си, нейните мисли, ангажименти и интимни чувства.

Симеон Сакскобургготски признава в интервю: „Като дете вземах уроци по пиано до 9-годишна възраст, но без всякаква надежда. Майка ми веднъж каза, че не е чувала дете, което да пее по-фалшиво от мен. След това се самоотписах."

Явор Гърдев отговаря на въпроси за таланта, завистта и българския псевдокапитализъм, и споделя, че  „енергията да пречиш е може би единствената истинска и плодотворна енергия в България".

Материал е посветен и на това как през 50-те ФБР преследва параноично големия физик Алберт Айнщайн.

Службата търси доказателства, че Айнщайн е враг на САЩ и работи за руснаците.

В броя ще намерите и едно от най-прочутите интервюта на Ориана Фалачи, известно като „откраднатото" интервю.

В много личен разговор с нея бившият министър-председател на Израел Голда Меир заявява: „Аз си платих, за да бъда тази, която съм. Платих толкова скъпо."

Може да прочетете и историите на Дороти Паркър, Венедикт Ерофеев, Кен Киси , Франк Синатра, Жерар Депардийо и Ив Сен Лоран.